Sälta I Sina Ord Är Inte Samma Sak Som Att Övertala Folk Att Tro!

by jesuskristus_x8y7c5

Om någon som påstår att han eller hon är Kristen verkar vilja övertala en om sin tro så är något såpass fel att personen ifråga inte ens själv blivit Kristen som det står om i Bibeln.

Detta är självfallet extremt allvarligt eftersom det ger en felaktig bild om Gud Fadern, Gud Sonen och Gud Helig Ande.

Man använder så kallade frälsningsverser och gör köttfärser av dessa.

Man tar dem ur sitt sammanhang och pressar folk känslomässigt att godta att dessa missanvända delar av Guds Ord (Bibeln) är vad som krävs för att bli Kristen.

Man säger att man håller med och ber en bön till Gud eller något slags önsketänkande och så är det packat och klart och man är Kristen och förblir det från den stunden framöver.

Det låter så korkat därför att det är det. Detta ger intrycket att folk som säger att dem blivit och förblivit Kristna är lättlurade idioter. Tråkigt men sant.

Måste själv läsa Bibeln och acceptera en viss vägledning i dem allra flesta fallen så att man se klart om det som står i Bibeln är rimligt och med sig själv samstämmigt. Då finns en chans att man börjar snudda vad det handlar om att bli och förbli Kristen.

Så det handlar om allt utom att övertala folk att bli Kristna. Det handlar om att själv följa Jesus och kunna förklara att han är den han påstår vara med Bibeln som säkethet för att det stämmer. Man skall kunna läsa Bibeln för att vilja bevisa att Kristna är blåsta idioter och komma fram till att man själv behöver bli Kristen som det står om i Bibeln.

Så vem man umgås med angående sin vilja att börja följa Jesus Kristus och sedan fortsätta göra det är helt avgörande. Men ännu viktigare är att börja umgås med Gud. Och et är bara möjligt på ett sätt: Läs Johannesevangeliets Kapitel 14 i dess sjätte vers. (vänligen läs det i sitt sammanhang enligt ovan givna Bibeläsnings förslag).

Share this article

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *